Mediul online nu va mai fi la fel în viitor. Dar oare cum va fi?

                      

Specialiștii din spațiul online poate se gândesc și și-au conturat deja o formă a ceea ce va urma, însă mulți utilizatori worldwide sunt orientați mai mult spre oportunitățile prezentului, fiecare având interesul și nevoile sale.
Lumea în care trăim are miliarde de fețe și se întinde în dimensiuni greu de sesizat, dacă nu ai anumite calități și dacă nu ești în acea mișcare continuă, care să te ducă în N și N experiențe cu tot ce există în față.
Derived sau Pripășitul, are abilități greu de interpretat acum. El chiar ACUM este conectat în viitor.
Îl cunosc foarte bine, chiar eu i-am dat acest nume pentru a-i proteja identitatea.
Derived este chiar un atribut pentru o anumită parte din viața mea și o semnătură a confidențialității.
Cine este Derived Pripășitul?
El se dă drept un social media manager. Chiar este foarte bun în ceea ce face!...
Dacă ne luptăm cu realitatea așa cum este acum, oare care ar fi efectele și reacțiile în fața unei lumi filtrate prin imaginația unui dezvoltator virtual?
Derived  trăiește asta, știe foarte bine... El îmi spune cum e viitorul...
CUM?...
A creat un software de inteligență artificială, care se "oxigenează" prin mai multe sisteme, cu algoritmi superiori gândirii oricărui priceput în domeniu, care REDĂ URMĂRILE PREZENTULUI de azi, de mâine, de poimâine și tot așa... ducându-l într-un viitor unde are acces să experimenteze și să se implice în diverse activități online.
Mi-a spus că este aproape perfect ce se întâmplă acolo!
Sunt comunități online care s-au clasificat în mod natural în grupuri de interese comune, pe domenii și alte subiecte relevante pentru o majoritate.
În același timp, orice membru din oricare grup se poate "plimba" ocazional sau periodic și în alte comunități pentru a căuta ceea ce își dorește în momentul respectiv, dar nu cu alte motive de genul spy sau cu gânduri de a deranja pe ceilalți.
Reglementările sunt clare, bine gândite, căci practic au fost generate cu ajutorul inteligenței artificiale, care a ajuns la un nivel superior cu funcții incontestabile.
Cei care le respectă se bucură de SUCCES. 
Acolo există și comunitatea celor fără scop în viață, fără motivație și obiective demne.
Aceștia fac ce vor acolo în spațiul lor. Pur și simplu sunt lăsați să facă ce îi duce mintea. Dar oare ce pot să facă ei în acel mediul online restrâns?
Vă puteți imagina ce este acolo?...
Totuși, din când în când în grupul respectiv intră cineva cu scopul de a recruta, de a da șanse de conectare și de adaptare în alte medii sociale sau comerciale.
Li se dau diverse teme de GÂNDIRE și cine reușește să convingă prin IDEI și atitudine, primește acces de a se integra în comunitățile de rang superior, alegând astfel să se comporte ALTFEL în mediul online și să aibă preocupări constructive pentru propria viață.
Derived, cu ajutorul unor ochelari speciali de virtual reality, parcă e deasupra tuturor.
El este mesagerul tuturor brandurilor care nu prea sunt cunoscute de consumatori și muncește în a convinge, fără să facă concurență fățișă. 
Acolo, în viitor, nu este voie să te plimbi dintr-o comunitate în alta cu o ofertă universal valabilă.
De exemplu, dacă Derived  reprezintă branduri de produse cosmetice, are voie să prezinte doar în grupul de publicitate și celor adunați aici pentru a aștepta și a vedea oferte și pentru a cumpăra.
Nu este permis să se ducă, de exemplu, într-un grup de educație să abordeze sau să deranjeze oamenii cu o informație neașteptată sau nedorită.
Oricum acei oameni se duc singuri în grupul de publicitate când vine timpul și se hotărăsc să cumpere ceva.
Nu te duce tu la ei, că vin ei la tine, cam asta e ideea...
Ați înțeles?...
Totuși, Derived  reușește să fie un cameleon camuflat într-un mod atât de smart, încât este preferatul multor branduri în a le fi social media manager.
În aceste condiții, la prima vedere nu este ușor, căci practic toate skill-urile, pe care le cunoașteți voi ca fiind obligatorii în această meserie, îi sunt cam inutile.
Sau nu?
Cum reușește Derived să se plimbe totuși prin toate grupurile, însoțit de același portofoliu de oferte, fără să fie depistat, fără să deranjeze pe cineva, fără să încalce vreo conduită sau politică internă?
Ce credeți că face?
Derived  are abilități excelente de cercetare și de proiectare, este un bun organizator și este responsabil în toate acțiunile. Este creativ, curios, pasionat, implicat, flexibil; știe să facă strategii de marketing eficiente, are abilități de luare a deciziilor și de rezolvare a unor probleme posibile.
Lista poate continua la nesfârșit... 
Derived  știe să fie Fața, Vocea și  Contactul principal pentru oportunități!
Derived  își asumă riscuri. Oare care este riscul lui?...
Și totuși încă nu am dezvăluit care este super-puterea lui, CE  îl face să fie Special și de SUCCES?!
Derived  își înțelege audiența, știe să citească oamenii având în vedere mai multe elemente-cheie în mediul online.
Conversia este o artă fină pentru Derived, el știe să asculte, nu doar să prezinte!...
Este un profesionist care își amintește rapid lucrurile și poartă "pălării" diferite pe oriunde intră.
Bazându-se pe un conținut interactiv genial gândit, el reușește să se conecteze cu oamenii din grupuri diferite fără să deranjeze pe nimeni ( da știu, am repetat asta🙂), ci, dimpotrivă, toți sunt hipnotizați de CUM EL II ASCULTĂ și în mod instant el, Pripășitul  capătă SENS pentru ei!...
Cine se pricepe la asta, înțelege care este farmecul lui...
Pe Derived  îl întâmpină și mai ușor cei din comunitatea membrilor fără scop, căci el știe să se pună la mintea lor. Sunt și aceștia consumatori importanți!...
Derived  este acolo în Viitor și când își lasă ochelarii VR, mulțumit de rezultate, îmi dezvăluie din secretele lui...
El, Derived, Pripășitul meu din...Viitor. 









Comentarii

Ionela Budu a spus…
Atenție! Există un cuvânt pe care nu l-am folosit în scrierea poveștii mele, dar este foarte important și reprezintă un activ comun, pe care îl avem cu toții și a cărui investiție este chiar decisivă în evoluția fiecăruia.
Care este acel cuvânt?
adrian gherasim a spus…
Ar putea fi dar nu sunt sigur... sau încă trebuie să adaptez sau să inventez cuvântul pe care deja cred că l-ai inventat tu cu referire și la înțelegerea mult mai subtilă decât acela care definește un „cameleon-parvenit” care izbește cu fruntea... de-i ies creierii prin urechi făcându-se terci de un fel de zid... future-glass, la baza căruia stau berbecii cu limba scoasă în țol festiv... ! Plastic, personal, nu pot pronunța acel cuvânt fiindca aș strica frumoasa ta definiție...!
Ionela Budu a spus…
Recitiți întrebarea... 🙂
Nicole a spus…
Da, am citit si cred ca acel cuvant pe care nu l-ai fplosit in poveste este "gandirea ", de fapt "gandirea exponentiala" pe care o avem cu totii si care daca este lasata sa se manifeste in libertate, intr-adevar este decisiva in evolutia fiecaruia ! Pentru ca vezi tu, eu asa cred..degeaba avem o evolutie a tehnologiei, daca noi ramanem undeva in confortul nostru si nu facem totul ca sa intelegem, adica pur si simplu sa gandim ca ceea ce se dezvolta si se schimba in jurul nostru este pentru a ne face sa ne adaptam si sa crestem odata cu aceasta evolutie a tot ceea ce ne inconjoara !
Sunt oameni care se multumesc cu putin, cu ceea ce au reusit sa adune pana la un moment in viata si se complac in aceea situatie, dar sunt si oameni care mereu cauta sa invete lucruri noi, sa se dezvolte , chiar daca au un confort asigurat ! Si as putea continua, dar ma opresc aici, si te felicit din toata inima pentru imaginatia ta !
Ionela Budu a spus…
Este vorba despre alt cuvânt.

Postări populare