Imposibilul poate fi împărțit oricând în posibilități. Tu până unde vrei să ajungi?


          Vi s-a întâmplat să fiți invidioși pe propriul șef, să cereți o mărire de salariu și o avansare sau poate ați demisionat pur și simplu?!...
Bordy, un tânăr Manager care lucra de 5 ani într-o companie de publicitate, a îndrăznit chiar mai mult decât atât.
S-a întâlnit cu Directorul General și i-a spus astfel:
- Domnule, am fost ani de zile alături de dumneavoastră în acest business, am fost implicat în toate campaniile, m-ați evaluat de fiecare dată cu 10+, dar nu pot sta la acest nivel pentru totdeauna! Vreau mai mult decât atât!
- Ce anume?, întreabă mirat Directorul.
- Vreau poziția dumneavoastră! Vreau ca dumneavoastră să lucrați pentru mine, măcar pentru 1 an de zile, timp în care să uitați ce ați fost mai înainte.
- De ce? Cum ai ajuns la o așa ambiție?
- Vreau să trec dincolo de limite, să fac ceva ce nu a mai făcut nimeni. Sunt atât de bun, chiar mai bun decât dumneavoastră!...
Directorul i-a răspuns astfel:
- Știi că te apreciez, dar cu intenția asta mă termini total! Lasă-mă să mă gândesc, înainte de a spune orice. Vino la mine peste trei zile.

Timpul a trecut repede precum 1 milion de click-uri pe secundă.
Bordy a revenit în biroul Directorului:
- Ascultă care este răspunsul meu, începe acesta.
Îți dau poziția și funcția mea, îți dau Compania, dacă accepți să mai faci încă 3 task-uri, total neobișnuite în comparație cu cele de la ordinea zilei.

Vă puteți imagina la ce sarcini s-a gândit?

Bordy îl cunoștea perfect pe șeful său, avea încredere în cuvântul lui:
- Da, accept să mai îndeplinesc încă 3 task-uri, oricare ar fi ele.
- Ok. Vei începe chiar acum.
PRIMUL TASK:
Să te duci la oricare 3 companii partenere, să te vezi cu directorii și să le ceri același lucru pe care mi l-ai cerut mie, adică să le ceri poziția, dar fără să creezi probleme.
Tu le vei da toate argumentele, fără să divulgi înțelegerea noastră, dar vei putea motiva cererea cum dorești.
Treci de acest task dacă revii măcar cu un răspuns afirmativ.
Timpul pe care îl ai este de 4 zile.

Cum credeți că s-a descurcat Bordy?

Rezultat: a obținut toate cele 3 funcții de director.
Cum?
A cercetat și a identificat câte un punct slab al fiecăreia dintre cele 3 companii alese, care le puteau duce către un faliment sigur într-un viitor apropiat. Când a vorbit cu directorii și le-a expus practic situația, i-a convins că el, Bordy, e singura șansă de a se salva înainte de orice pericol.
Bineînțeles că a obținut temporar funcțiile respective.

Șeful l-a felicitat pentru gândire și pentru cum a acționat, apoi a continuat:
AL DOILEA TASK:
- Odată intrat în funcțiile de director al acestor companii și fiind în control suprem, să iei profitul net de la fiecare companie, apoi să te interesezi ce obiecte de valoare amanetează milionarii și să cumperi un obiect, pe care să îl vinzi apoi cu preț dublu la o licitație de profil.
Apoi, cu banii obținuți, să ajuți companiile respective să prospere, precum probabil se așteaptă.
Timp de execuție: maxim 1 lună.
Dacă poți mai repede, cu atât mai bine.

Ce ziceți? A reușit?...

Bordy s-a pus iar pe căutări, dar avea și niște piste pentru a afla ce se amaneta în piața milionarilor și a reușit să cumpere un gadget cu funcție de bodyguard, care se purta la gât ca un accesoriu și cu care te puteai apăra singur.
Acest tip de gadget anunța purtătorul de orice risc sau pericol prin senzori asemănători simțurilor umane. Când identifica un pericol, se activau lasere care ieșeau pe niște găuri în toate părțile.
Un astfel de gadget a reușit Bordy să îl revândă cu preț dublu, reușind să aducă o schimbare majoră în acele companii.

- Care este ultimul task?, își întreabă șeful.
- ULTIMUL TASK:
Să anulezi cererea ta către mine, adică să renunți în a-ți mai dori funcția mea, căci știi foarte bine că această Companie este ca și casa mea.
- Păi asta ar însemna că nu obțin nimic, că primele task-uri au fost o caterincă!
Nu, nu are logică!, strigă Bordy.
- De fapt, care e logica?, continuă tot el. Am jucat atâtea roluri pentru un anumit obiectiv, iar rolul final să reprezinte renunțarea la acel obiectiv?... Nu! Nu se poate! Nu renunț! Acesta este scopul și obiectivul meu! Știi bine că voi duce Compania spre culmile cele mai înalte!... DE CE IMI DAI UN TASK FĂRĂ LOGICĂ?
Fostul șef a început să râdă afirmând:
- Pentru că DEJA EȘTI Directorul acestei Companii! Prin urmare e logic să nu îți mai dorești ceea ce ai obținut deja. Ai aici toate documentele. Eu plec într-o vacanță binemeritată, căci știu că TU ești CEA MAI BUNĂ VERSIUNE A MEA!
Pe curând!

Ultimul task a fost unul ușor interactiv și a fost îndeplinit prin refuzul renunțării la propriul obiectiv. Căci cine renunță pierde, dar Bordy nu a renunțat, a avut argumente clare și pentru o astfel de situație. Plus că și-a construit o reputație cu un brand personal, dar și profesional cunoscut în toată lumea.







Comentarii

Nicole a spus…
Hey 😍minunata poveste ! Felicitari !
Ionela Budu a spus…
Da, poate fi o adevărată experiență . Îți mulțumesc!
mihaela a spus…
Ramane la stadiul de poveste, pentru ca intr-o societate ca cea de pe planeta Pamant , pana la ora actuala , nu cred ca se poate intampla asa ceva ,nu exista astfel de persoane.

Postări populare