Hacker Glass. Gândește ce te poate salva!

 


În anul 2222.

     Becka citea în jurnalul digital al bunicilor ei, pierduți în cel de-al treilea război mondial. 

A fost un război care s-a desfășurat fără arme fizice, însă cu arme ascunse, cu efecte vizibile devastatoare.

Într-adevăr, cei care au înțeles era înțelepciunii au rezistat și nu au putut fi distruși de nimic.

Au fost vremuri în care imaginea vizuală a tuturor lucrurilor și a tuturor oamenilor era pe primul loc, înaintea oricărui detaliu.

Bunicii ei fuseseră scriitori și nu reușiseră niciodată să înscrie în Cartea Recordurilor jurnalul lor în format digital, de 5000 de gygabytes, conținând însemnări uluitoare din viața lor și a altor persoane.

Becka era fericită pentru tot ceea ce îi lăsaseră scris, ca o amintire nesfârșită. 

Au fost vremuri în care lumea își pierduse interesul și răbdarea de a citi orice tip de informație, optând pentru confortul vizual, cu opțiunea de a alege direct ceea ce era prezentat în mod automat.

Până într-o zi .... 

A 3,5 miliarde de utilizatori constanți ai internetului, activi în toate aplicațiile și pe toate rețelele de socializare existente, li s-au "furat" identitatea vizuală, iar imaginile lor au fost folosite în diferite scopuri.

 Unii și-au recunoscut imaginea pe ambalaje care promovau produse extraterestre, alții au fost folosiți pur și simplu pentru a acoperi adevărata identitate a altor persoane.

 Și toate acestea se întâmplaseră pentru că nimeni nu citise vreodată "Termenii și condițiile", consimțămintele cu care primeau acces în diverse locuri din mediul online.

Cu câteva click-uri intrau pe lista neagră, fără să aibă habar și fără ca măcar GDPR-ul să îi mai poată scoate din asta vreodată.

Au fost vremuri în care oamenii au mâncat pateu din carne de rozătoare și au băut lapte de câine, pur și simplu pentru că erau prea grăbiți pentru a mai citi eticheta, unde scria clar proveniența acelor produse.

Becka era șocată de ceea ce dezvăluiau bunicii ei în jurnal.

Aceștia participaseră la diverse concursuri de creație, cu premii colosale, însă, de cele mai multe ori, câștigătorii au fost cei care au convins în mod vizual și nu cei care doar scriau...

Au fost vremuri în care cea mai mare discriminare era cea de vârstă.

De la 30 de ani în sus, oamenii pierdeau accesul în anumite medii sociale, nu mai erau compatibili cu anumite fișe a postului pentru job-uri, nu mai puteau solicita apartenența la grupuri de dezvoltare pe mai multe planuri.

Ți se pare că e o prostie?...

Fiecare om stabilește care este adevărul, totuși... de atunci lumea a devenit prudentă.

Becka a moștenit talentul de scriitoare al bunicilor ei, având și o capacitate de gândire excepțională.

A participat și ea la un concurs organizat de o companie cu servicii secrete, în cadrul căruia a trebuit să scrie ce vede printr-o bucată de sticlă albastră, amplasată strategic între două ziduri: cel al unei închisori și cel al unei școli private.

Tu îți poți imagina?

Ai fi tentat să spui că din ambele direcții se vedea zidul din față, însă Becka a văzut mai mult decât atât.

Acea sticlă nu era una obișnuită...

Era un dispozitiv de spionaj, cu funcție de filmare din exterior a tot ceea ce se întâmplă în interiorul clădirilor.

Era ca un fel de placă transparentă cu memorie, care stătea suspendată în aer precum o dronă, controlată prin tehnologie ultra avansată de cineva care culege informații private.

Un astfel de hacker glass era greu de observat, căci se camufla intre ziduri în locuri inaccesibile.

Totuși un exemplu a fost găsit și transformat în obiect de studiu într-un concurs adresat tuturor celor apți să gândească și să scrie argumente excelente, pentru a aduce adevărul la lumină.

Becka era perfectă și a expus într-un fișier de 1 gygabyte toate probabilitățile și toate posibilitățile, tot ceea ce putea avea legătură cu Hacker Glass. 

Absolut tot ceea ce a scris  ea în acel fișier colosal a dus la crearea unor soluții pentru a bloca acțiunea de spionaj a acelui dispozitiv, aparent o simplă sticlă.

E clar că Becka a câștigat concursul, aducând o rezolvare impresionantă la problemă și demonstrând, încă o dată, că gândirea și scrisul sunt cele mai sigure acțiuni, prin care îți poți păstra anonimatul și cu care poți circula fără restricții prin toate enigmele din jur.

Cum a reușit Becka să anuleze orice putere și efect al acestui tip de spionaj?

Secretul Hacker Glass este păstrat în siguranță.

Cunoașterea adevărului aparține celor care gândesc, celor care citesc dincolo de orice aparență și celor care își scriu ideile inovative. 


Comentarii

Postări populare